A választás paraméterei

Az ember könnyen elveszik egy olyan világban, amelyben még nem elég jártas, nincs meg a kellő tapasztalata. Lehet ez bármilyen terület. Gondoljunk csak bele, egy projekt esetén mindig az a legnehezebb, hogy valamely területen fellépő feladatok megoldására tökéletes kivitelező partnert találjunk. Hiszen ma már a lehetőségek tárháza rettentően nyitott. Elérhetünk akár több száz kilométerről is szolgáltatót, válogathatunk kedvünkre sokszor túl sok ajánlat között, mert az internet felfoghatatlan szélességben nyitotta meg számunkra az utat. Elég csak beírnunk a keresőbe egy kulcsszót, amelyre aztán több oldal találatot kapunk válaszul. De itt indul a nehézség. Mert mi általában rendelkezünk egy költségkerettel, amelytől többet nem tudunk szánni a megoldásra, és általában minimum egy vagy két speciális paraméterrel, amelynek megoldása a vállalkozó szellemű szolgáltatóra vár.

Nincs ez másképp a termékfotózás esetében sem. Számtalan minimum feltételnek kell megfelelni egy termékfotónak ahhoz, hogy minőségi munkáról beszélhessünk. Nem beszélve arról, hogy a termék maga is kihívások elé állítja a fotóst. Jó ezeket tudnunk, mielőtt választunk a kivitelező szolgáltatók ajánlatai közül. De mik is ezek a paraméterek? Mikre figyeljünk oda, ha nem csak jó áron, de jó minőségben is szeretnénk termékünkről fotókat látni, készüljön az akár prospektusba, akár weboldalra, honlapra vagy netán katalógusba.

Talán az első és legfontosabb szabály, hogy bármilyen tárgyról is legyen szó, az arról készült fotó nem torzulhat. Gondoljunk csak bele, itt a vevő szándéka pont az, hogy szinte a tökéletes mását nézhesse meg annak, amit aztán megrendel és megküldünk neki, vagy épp legyárttat velünk. Egy másik ilyen fontos tényező, hogy a színvilág teljesen meg kell hogy egyezzen a valósággal. Teljesen egyértelmű, hiszen ez is egy fontos szempont a vásárláskor. Az igazán kiemelkedő minőségű fotók szóljanak azok bármilyen termékről, mindig plasztikus hatást keltenek. Talán mondhatjuk, hogy ezek a legalapvetőbb tényezők, melyek meghatároznak egy jó termékfotót. Használjuk vizsgálatukat bátran a választáskor.